ES   CAT   EN

Responsabilitat Social Corporativa

La fundació CreuBlanca és una entitat sense ànim de lucre que promou la seva activitat en dues línies de treball. D’una banda donar suport i col·laborar en projectes que promoguin hàbits de vida saludable, educació en la salut i qualitat de vida, i d’altra, divulgar, fomentar i mostrar coneixements mèdics i sanitaris mitjançant la investigació científica.

El 2017 CreuBlanca va crear un fons econòmic de 6.000 € per a fomentar projectes d’investigació en el marc del diagnòstic per la imatge i les especialitats mèdiques. Una part d’aquest fons ha estat destinat a la investigació dels resultats d’Artemis, robot únic a Espanya per a la realització de biòpsies de pròstata per fusió. Des de fa aproximadament un any les dades recollides de les proves s’utilitzen per comprovar l’efecte d’aquesta tècnica diagnòstica en la qualitat de vida del pacient.

Així mateix en el nostre afany per fomentar el coneixement científic, el 2018 es van dur a terme una sèrie d’activitats periòdiques de caràcter formatiu i informatiu per promoure la implicació i la creació d’una comunitat de coneixement entre els professionals mèdics i sanitaris de Creu Blanca. Exemple d’això són les Sessions Clíniques, reunions mensuals en les que s’exposen i debaten novetats o avenços en el marc d’una especialitat mèdica de Creu Blanca.

A més, amb un enfocament molt més formatiu, durant el mateix any es van organitzar diversos cursos per la Unitat de Traumatologia de Creu Blanca dirigits a la diagnosi i tractament de genoll, peu i turmell i lesions esportives.

Per desè any consecutiu, l’octubre de 2018 es va celebrar el X Focus d’Imatge Cardíaca Creu Blanca amb la col·laboració amb Canon Medical. El programa del Focus va estar centrat, com en totes les seves edicions anteriors, al TC (Tomografia Computeritzada) i la Ressonància Magnètica Cardíaca, enguany amb enfocament en la caracterització del teixit miocàrdic i l’avaluació integral de la malaltia coronària, amb presentacions a càrrec de rellevants autoritats científiques.

Finalment, dins del pla de responsabilitat social corporativa es va col·laborar econòmicament amb la Fundació ASPASIM a l’organització de la Milla Solidària, una cursa destinada a la integració de les persones amb discapacitat psíquica. La Fundació ASPASIM, amb 75 anys d’història, és una entitat sense ànim de lucre amb seu a Barcelona que té com a missió la integració, inclusió, assistència, rehabilitació i atenció integral, de les persones amb discapacitat psíquica greu en tots els àmbits vitals.

Així mateix, la fundació Creu Blanca col·labora des de fa anys amb l’Institut Guttmann, una entitat sense ànim de lucre que promou i impulsa la rehabilitació i la reinserció social de les persones afectades per una lesió medul·lar, un dany cerebral o una altra discapacitat d’origen neurològic.